Coronavirus la zi: Peste 350 de mii de persoane sunt infectate cu COVID-19, la nivel global

Bilanţul victimelor coronavirusului este sfâşietor. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a depășit luni 15 mii, la nivel global. În acelaşi timp, peste 350 de mii de persoane sunt infectate. Virusul a afectat deja 192 de ţări şi teritorii din toate colţurile lumii. În Europa e cea mai gravă situaţie. Africa şi America de Sud au cele mai puține cazuri de COVID-19 confirmate. În Italia virusul a ucis aproape 5500 de oameni, iar alţi aproape 59 de mii primesc tratament. În spitale, se trece de la agonie la extaz. Într-o unitate medicală din regiunea Lombardia, un medic a luat un megafon și a pus imnul Italiei să răsune, pentru a distinge atmosfera.

”Am vrut să vă spun că oamenii din toată Italia se gândesc la voi și speră că vom câștiga această bătălie foarte grea.”

Autorităţile au de furcă, la fel ca şi în alte ţări, cu cei care ignoră restricţiile. Primarul unei localități din Sicilia a avut un mesaj tranșant în acest sens.

”Cum vreți să fie totul bine dacă noi continuăm să ieșim zilnic la cumpărături? Cum va fi totul bine dacă zilnic mergem să cumpărăm țigări? Pentru ce vă trebuie să alimentați maşinile dacă stați acasă? Nu vom mai avertiza, vom trece direct la denunțuri, pentru că așa este corect: Cine greșește plătește!”, a zis Gianfilippo Bancheri, primar din Sicilia. 

Spania, a doua cea mai afectată ţară din Europa are peste 2200 de decese din cauza COVID-19 şi aproape 33 de mii de îmbolnăviri. Printre cei infectați este și tenorul Placido Domingo, în vârstă de 79 de ani.

Pe locul trei este Germania. Acolo, peste 27 de mii de persoane au fost diagnosticate pozitiv, iar 113 dintre ei au murit. Angela Merkel este izolată la domiciliu după ce a intrat în contact cu un medic german, testat pozitiv cu noul coronavirus. Iar în Marea Britanie, premierul le-a cerut oamenilor să stea în case pentru a opri răspândirea virusului. Pandemia crează probleme şi autorităţilor din Statele Unite, unde sunt peste 35 de mii de oameni infectaţi şi 458 au murit. Parlamentarii de la Washington discută un acord care ar permite injectarea a o mie de miliarde de dolari în economie pentru a limita daunele provocate de coronavirus.
loading...

Lasă un comentariu