Coronavirus în Ucraina și Rusia: Bilanţul celor infectaţi, în creştere

Embed:

Bilanţul celor infectaţi cu noul coronavirus creşte şi în Ucraina. Până acum, acolo au fost înregistrate 113 cazuri de îmbolnăvire şi patru decese. Acestea au fost confirmate în 13 regiuni ale ţării. În ceea ce priveşte Rusia, bilanţul a ajuns la 658. Doar în ultimele 24 de ore, 163 de oameni s-au îmbolnăvit. Ţara se pregăteşte însă pentru ce este mai rău. În suburbia Moscovei a început construcţia unui spital în care vor fi internaţi bolnavii de COVID-19.

Directorii instituţiilor medicale din capitala Rusiei susţin că, deocamdată, pot face faţă numărului de bolnavi.

"Este foarte important să analizăm scenariul din Italia. Dacă cumva se va întâmpla că va fi o explozie de cazuri noi, spitalul nostru este pregătit să intervină", a afirmat directorul unui spital din Moscova, Denis Protsenko.

Un spital din Moscova în care sunt internaţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus a fost vizitat de Vladimir Putin. Chiar de la intrare, oficialul a fost ajutat să îmbrace un echipament de protecţie şi o cască specială. Costumul era de culoare galbenă, aşa că imaginile au devenit virale pe internet, iar preşedintele rus a fost comparat cu un răţoi. Duma de Stat urmează să voteze un proiect de lege ce presupune înăsprirea pedepselor pentru cei care nu respectă izolarea. Persoanele care nu respectă carantina riscă amendă de 500 de mii de ruble, echivalentul a 6.000 de euro sau închisoare de până la şapte ani, dacă nerespectarea acestei reguli a dus la moartea a doi sau mai mulţi oameni.

loading...

Lasă un comentariu