Coronavirus în România, Ucraina şi Rusia. Câte cazuri de infectare au fost înregistrate până în prezent

Embed:

În România a intrat în vigoare ordonanţa militară care interzice ieşirea din locuinţe de la 22:00 până la 06:00 dimineaţa, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Poliţiştii au patrulat, noaptea trecută, pe străzi pentru a se asigura că legea e respectată. Cei care nu au putut demonstra că au o urgenţă sau se deplasează la serviciu au fost amendaţi cu până la cinci mii de lei româneşti, echivalentul a o mie de euro.

"Nu aţi prezentat documente justificative de deplasare, de la şi către. Aţi fost sancţionat contravenţional cu suma de 800 de lei".

- Am zis că e o prostie chestia asta.
- La câţi oameni au murit vi se pare că e o prostie?
- Am auzit.

"Spaţiul public vă poate pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa. Vă rugăm să nu ieşiţi din casă".

În România au fost diagnosticate 762 de persoane cu COVID-19, iar opt au murit în urma complicaţiilor. 79 dintre ele sunt deja vindecate şi au fost externate.

Premierul român Ludovic Orban şi-a reluat activitatea la Palatul Victoria, după ce un al doilea test la noul coronavirus a ieşit negativ. Până acum, oficialul a fost în autoizolare după ce a intrat în contact cu un senator bolnav de COVID-19.   

Între timp, în Ucraina, numărul persoanelor bolnave a ajuns la 84. Printre pacienţi este şi un preot din regiunea Ternopol, care a intrat în contact cu aproximativ 500 de enoriaşi. Autorităţile au cerut tuturor celor care s-au aflat în apropierea acestuia să se autoizoleze şi să solicite ajutorul medicilor în cazul în care au simptome de boală.   

Sunt înregistrate noi cazuri de infectare cu COVID-19 şi în Rusia. Bilanţul a depăşit 430, iar unul dintre ei a murit. Pentru a evita răspândirea noului coronavirus, medicii au primit aprobare să consulte pacienţii în regim online.

loading...

Lasă un comentariu