Coronavirus în România: Numărul deceselor a ajuns la 5

Embed:

(UPDATE 14:45) Un nou caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) a fost înregistrat în România, informează luni Grupul de Comunicare Strategică, potrivit Agerpres.

Este vorba despre un bărbat de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23 martie. Acesta a fost internat la Spitalul Judeţean Suceava din 21 martie.

(12: 00) În România a fost înregistrat al patrulea deces al unei persoane confirmată pozitiv la COVID 19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare) , fără context epidemiologic, potrivit digi24.ro.

Bilanţul îmbolnăvirilor de COVID-19 pe teritoriul României a ajuns la 433.

Totodată, 64 de persoane s-au vindecat şi au fost externate.

Pe de altă parte, în ciuda restricţiilor anunţate, unii le ignoră. Mai mulţi credincioși care au mers la o biserică din Cluj-Napoca au fost împărtăşiţi cu aceeaşi linguriţă. Deși liturghia a fost în aer liber, nimeni nu a păstrat distanța socială.

Mitropolitul Clujului a declarat că nu a primit o dispoziție privind împărtășirea credincioșilor și că pe viitor va ţine cont de ultimele măsuri impuse de autorități în ceea ce privește oficierea slujbelor fără enoriași. Pe de altă parte, unii refuză să respecte carantina, în ciuda pedepselor stricte. Un bărbat plasat în carantină instituţionalizată într-un hotel din județul Prahova a fost amendat de patru ori pentru scandalurile pe care le face.

De când a fost adus a aruncat pe geamul hotelului bani, pachete de ţigări în care se afla marijuana, iar aseară l-a atacat cu un cuţit pe un alt bărbat aflat în acelaşi hotel. O altă femeie a fost amendată după ce a sărit pe geam din locuinţa în care era în autoizolare. Poliţiştii au transportat-o la un centru de carantină instituţionalizată, unde va fi supravegheată.

loading...

Lasă un comentariu