CORONAVIRUS în Italia. Noul bilanț devastator: Timp de o zi, peste 200 de morți numai în Lombardia

Italia a avut, luni, un nou șoc, după ce autoritățile au anunțat noul bilanț al situației generate de epidemia de coronavirus. Numai în Lombardia, regiunea considerată unul dintre focarele din Italia, s-au înregistrat, luni, 202 morți. În două zile, aici au murit peste 450 de oameni, scrie digi24.ro.

Luni au murit în Italia 349 de oameni din cauza coronavirusului, un bilanț ușor ameliorat față de duminică, când au fost 368.

În total, în Italia au murit până acum 2.158 de oameni, în timp ce în China, țara cea mai afectată și unde numărul de îmbolnăviri este de 80.880, s-au înregistrat, în mai bine de două luni și jumătate, 3.213 decese.

Cu o rată de 462,8 îmbolnăviri la un milion de locuitori, Italia cunoaște însă cel mai accelerat fenomen de răspândire a bolii. Luni au fost confirmate încă 3.233 de cazuri, ceea ce ridică numărul total de îmbolnăviri din Italia la 27.980. Este pe locul 2 în lume, după China, iar în prezent sunt la terapie intensivă în Italia 1.851 de pacienți.

În Lombardia a fost chemat de urgență fostul director al Protecției Civile, un specialist în gestiunea dezastrelor, pentru a construi, a pune la punct un nou spital. Foarte probabil va fi amenajat la periferie, în zona expozițiilor.

loading...

Lasă un comentariu