Coronavirus: Giganţii internetului fac front comun pentru a combate dezinformarea online

Mai multe mari platforme de internet au decis să-şi unească eforturile pentru a combate dezinformarea online legată de pandemia de coronavirus şi pentru a promova ”conţinuturi fiabile” despre această criză, transmite AFP, citat de agerpres.ro.

Într-un comunicat comun publicat luni seară, Facebook, Google, Twitter, Microsoft şi Reddit, precum şi YouTube (proprietate a Google) şi LinkedIn (proprietate a Microsoft) au dat asigurări că ”lucrează împreună în mod strâns la răspunsul adus la COVID-19”.

”Ajutăm milioane de persoane să rămână conectate, iar în acelaşi timp combatem frauda şi dezinformarea despre virus, promovând conţinuturi fiabile pe platformele noastre şi distribuind informaţii esenţiale despre coordonarea cu agenţiile sanitare mondiale”, subliniază giganţii internetului.

”Invităm alte companii să ni se alăture pentru a continua să ne protejăm comunităţile”, adaugă platformele respective.

Într-un comunicat separat, Facebook a anunţat deja luarea de măsuri pentru a limita dezinformarea şi conţinuturile nocive despre pandemie, mai ales prin interzicerea publicităţii care încearcă să semene panica ori să promoveze tratamente a căror eficacitate nu a fost demonstrată.

Decizia intervine într-un moment în care răspunsul mondial la pandemie se intensifică şi în care pe internet circulă informaţii false care pun la îndoială până şi existenţa virusului.

loading...

Lasă un comentariu