CORONAVIRUS: Experimentul făcut de un primar italian a redus la ZERO numărul de infecții cu COVID -19

În plină pandemie de coronavirus, 11 primari din Italia au făcut un experiment care a avut efecte foarte bune. Cel puțin într-una dintre localități, coronavirusul a fost stopat în proporție de 100%, scrie b1.ro.

Este vorba despre micul orășel Vo, din apropierea Veneției, potrivit Sky News. Primarul a luat decizia să-i testeze pe toți cei 3.300 de oameni din oraș, iar pe cei ai căror teste au ieșit pozitive i-a băgat în izolare.

De asemenea, și familiile acestora au intrat în carantină.

Astfel, de vinerea trecută, în Vo nu a mai fosr raportat niciun caz de infecție cu coronavirus.

Aceasta este o veste minunată într-o perioadă extrem de grea pentru Italia, care se confruntă cu peste 31.000 de cazuri de infectare și 2.500 de decese. La nivel național s-au mai vindecat până acum aproape 3.000 de persoane.

Primarul Giuliano Martini a fost susținut și de expertul în boli infecțioase de la Imperial College London, Andrea Crisanti.

”În Vo am reușit să testăm toți locuitorii, inclusiv pe cei asimptomatici. Toți au fost izolați, ca să nu poată transmite boala. La al doilea val de testare am înregistrat o scădere de 90% la cazurile pozitive, iar dintre cei pozitivi, opt erau asimptomatici”, a spus Crisanti.

Acesta atrage atenția asupra răspândirii de la persoanele care au au niciun simptom. El este de părere că la fiecare caz cu simptome de Covid-19 sunt 10 persoane care nu știu că sunt purtători.

loading...

Lasă un comentariu