CORONAVIRUS: Comerțul și consumul de animale sălbatice, interzise complet în China

China a interzis complet și cu efect imediat comerțul și consumul de animale sălbatice, o practică suspectată în propagarea noului coronavirus, informează AFP, citează realitatea.net.

În încercarea de a stopa propagarea epidemiei de pneumonie virală care ar fi plecat dintr-o piață de animale sălbatice pentru consumul uman, China a adoptat la finalul lui ianuarie o directivă care interzicea temporar acest comerț, "până la finalul situației epidemice naționale".

Comerțul cu animale sălbatice a fost de asemenea interzis în timpul epidemiei SARS, în 2002-2003, un coronavirus pentru a cărei transmisie a fost incriminat tot consumul de animale sălbatice.

Dar, după aceea, a fost rapid reluat. Organizațiile pentru protecția animalelor au acuzat China că tolerează un comerț ascuns de animale exotice folosite pentru bucătăria sau medicina tradițională.

Decizia de luni a fost luată de comitetul permanent al Parlamentului care se reunește între sesiunile plenare ale Adunării Naționale Populare (ANP, Parlamentul). Acest comitet a amânat luni sine die sesiunea anuală a ANP din cauza epidemiei.

Comitetul a decis această interdicție cu aplicare imediată, în așteptarea votării unei legi definitive, a precizat CCTV.

Epidemia de coronavirus a subliniat „problema importantă a consumului excesiv de animale sălbatice și marile pericole ascunse pentru sănătatea și securitatea publică”, a adăugat televiziunea națională.

Experți chinezi cred că virusul a apărut într-o piață din Wuhan (centru) unde erau vândute animale sălbatice pentru consumul uman.

Coronavirusul, care a ucis deja peste 2.600 de oameni în China și circa 30 în celelalte zone ale lumii, a fost identificat în decembrie 2019 în această piață.

Sursa exactă a noului coronavirus nu a fost confirmată încă. Cercetătorii suspectează un mamifer, pe listă apărând pe rând liliacul, pangolinul sau alte animale.

loading...

Lasă un comentariu