CORONAPANICĂ nejustificată. Experţi în medicină: Oamenii ar trebui să fie mai preocupaţi de îmbolnăvirile de rujeolă şi gripă decât de Covid-19

Embed:

Isteria legată de coronavirus, numită şi epidemia de panică, este mult mai periculoasă decât boala propriu-zisă. De această părere sunt mai mulţi experţi în medicină din întreaga lume, care susţin că fobia este nejustificată şi că oamenii ar trebui să fie mai preocupaţi de îmbolnăvirile de rujeolă şi gripă decât de Covid-19.    

Aceştia îndeamnă lumea să verifice datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru a se convinge că numărul victimelor provocate de gripă şi rujeolă este mult mai mare, dar nu s-a creat aşa mare isterie.

O simplă căutare pe site-ul OMS ne duce spre un raport care arată că anual, la nivel global, gripa provoacă de la 291 de mii până la 646 de mii de decese. În Statele Unite, în 2018, peste 80 de mii de oameni au murit din cauza complicaţiilor bolii. Cifra este mai mare decât cea a victimelor atacurilor armate, accidentelor rutiere sau consumului de droguri.

Am verificat statistici şi pentru Italia, cea mai afectată ţară de coronavirus din Europa. Raportul arată că în această iarnă au fost înregistrate peste cinci milioane de îmbolnăviri de gripă. Dintre cei bolnavi, 217 au murit în urma complicaţiilor. În comparaţie, în aceeaşi perioadă Covid-19 a fost contractat de aproximativ 500 de oameni şi doar 12 dintre ei au murit.

Chiar dacă sunt mult mai puţine cazuri de îmbolnăvire cu noul tip de virus, au fost suficiente pentru a crea o adevărată isterie. Magazinele sunt golite, zeci de localități au fost închise, evenimentele publice - amânate, iar trenurile nu mai opresc în gările din oraşele în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăviri.

Am analizat şi cifrele privind îmbolnăvirile de rujeolă. Potrivit OMS, doar în 2018 această boală a luat viaţa a 140 de mii de oameni. Majoritatea victimelor sunt copii de până la cinci ani. Datele sunt şi mai înspăimântătoare pentru perioada 2000-2018. În cei opt ani, rujeola a ucis 23,2 milioane de oameni, la nivel mondial. Asta deşi există un vaccin împotriva rujeolei.

loading...

Lasă un comentariu