Coroane de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare şi Maica Îndurerată de Ziua Independenţei (FOTOREPORT)

Embed:

Marcarea celor 26 de ani de independență în Capitală a început la în dimineaţa cu depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare şi la Complexul Memorial Eternitate. Buchete și coroane au fost depuse de către prim-ministrul, Pavel Filip, președintele Parlamentului, Andrian Candu, șeful statului, Igor Dodon, miniștri și deputați.

De pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, premierul, Pavel Filip, a felicitat cetățenii cu cea mai importantă sărbătoare a țării noastre.

"Vrem să fim respectați și să trăim mai bine într-o țară care să fie partener la masă, dar nu subordonată geopolitic. Cred cu tărie în viitorul Republicii Moldova. Moldova va deveni o țară puternică. Atunci fiecare cetățean își va putea realiza pe deplin potențialul său creator aici acasă, își va putea trăi viața alături de oamenii dragi ți va putea spune cu mândrie: Patria mea este Republica Moldova. La mulți ani, Moldova! La mulți, stimați compatrioți", a menţionat premierul Pavel Filip.

În fiecare an scriem istoria Republicii Moldova, iar în timp devenim tot mai buni, puternici şi realizaţi. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce împreună cu premierul Pavel Filip şi preşedintele Igor Dodon au depus flori la Complexul Memorial Eternitate. 

"Aş vrea în primul rând să felicit cetăţenii noştri cu Ziua Independenţei şi să nu uităm pe cei care şi-au jertfit viaţa şi-au sacrificat sănătatea pentru a fi un stat care îşi serbează astăzi cea de-a 26-a aniversare. Cu siguranţă avem speranţa zilei de mâine şi cu siguranţă va fi mai bine. Felicitări încă o dată", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Alături de Candu a ţinut un discurs şi premierul Pavel Filip. Şeful Guvernului a declarat că ţara noastră se bucură de independenţă şi liberă exprimare.

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a felicitat moldovenii într-un mesaj postat pe o rețea de socializare în care a scris că în cei 26 de ani, Moldova a trecut prin multe încercări și provocări, dar, în pofida lor, am demonstrat capacitatea de a asigura continuitatea statalității țării noastre, prin edificarea republicii și păstrarea neutralității.  

Dodon a mai anunţat că a oferit distincţii de stat mai multor persoane. Dumitru Braghiş şi Victor Gaiciuc au primit Ordinul Republicii. Iar lui Mihail Krotov, conducător al Aparatului Comitetului Dumei de Stat din Federația Rusă pe problemele CSI, i-a fost oferit ordinul de Onoare pentru că este promotor al ideii de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Euroasiatică. 

Oamenii adunaţi în centrul Chişinăului spun că pentru ei este o mândrie să sărbătorească 26 de ani de Independenţă:

"Mă simt perfect. Foarte bucuroasă pentru că am devenit o republică independentă şi să fie pace".

Cetăţenii sunt optimişti în ceea ce priveşte viitorul ţării:

"Eu cred că va fi mai bine, dar pentru ca să fie mai bine noi trebuie să contribuim toţi. Absolut toţi".

"Vrem tot ce e mai bun pentru ţară. Să aibă perspective, să fie cum e Elveţia. Ea poate deveni astfel, dacă nimeni nu îi va pune piedici."

"Cea mai mare dorinţă este să rămânem aici şi să ne realizăm în ţara noastră.

Republica Moldova sărbătoreşte astăzi 26 de ani de independenţă.

Diseară, de la ora 19,  pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor urca Holograf, Smiley, Polina Gagarina, Nikolay Baskov, Dmitry Malikov și DJ-ul moldovean Andrew Rayel. 

La ora 12 noaptea, organizatorii vor oferi un show de lasere. 

Toate evenimentele vor fi transmise în direct la Publika TV și pe Publika.MD

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu