Corneliu Popovici: Muzeul Ocupaţiei Sovietice nu există

Embed:
Noul ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Corneliu Popovici, susţine că Muzeul Ocupaţiei Sovietice, care a devenit motiv de scandal după declaraţiile preşedintelui ţării, este de fapt o expoziţie în cadrul Centrului de Cultură şi Istorie Militară al Armatei Naţionale. Declaraţia a fost făcută la emisiunea "În centrul atenţiei" de la Publika TV. Popovici a mai precizat că afirmaţiile lui Dodon despre necesitatea de a închide muzeul au fost interpretate greşit.
CORNELIU POPOVICI, ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării: "Un astfel de muzeu nu există. Există muzeul de la Casa Armatei a Republicii Moldova, iar în acest muzeu este o expoziţie dedicată deportărilor. Este una dintre expoziţii acestui muzeu. Cred că aceasta expoziţia va exista o anumită perioadă, ulterior aceasta ar putea fi schimbată şi din nou restabilită, ca şi oricare altă expoziţie dintr-un muzeu."
În cadrul evenimentului dedicat celei de a 20-a aniversări a Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, preşedintele Igor Dodon a declarat că Muzeul Ocupației Sovietice înfiinţat acum patru ani trebuie să fie închis.
IGOR DODON preşedintele Republicii Moldova: "Trebuie să facem un muzeu bun. Cel care a fost înainte a făcut un muzeu al nu știu cărei ocupații. El trebuie închis, dacă încă nu a fost. Deja l-au închis? Și să facem un muzeu de istorie normal, bun, frumos, în care să se regăsească și drapelul de luptă pe care ni l-a dăruit Șoigu, care s-a aflat aici pe 24 august, în ziua eliberării Moldovei.”

Declaraţiile şefului statului au provocat un val de nemulţumiri în sociatate şi mulţi au criticat dur intenţiile lui Igor Dodon. Muzeul ocupaţiei sovietice a fost deschis în 2015 în cadrul Centrului de Cultură şi Istorie Militară al Armatei Naţionale.

 

loading...

Lasă un comentariu