Corneliu Popovici: Manualele din școlile din țară ar putea fi periculoase

Embed:

O partidă întreagă de manuale școlare, tipărite în 2019, ar prezenta pericol pentru elevi, deoarece ar fi fost tratate cu o substanță toxică. Cel puțin asta afirmă ministrul Educației, Corneliu Popovici, care presupune că ar fi vorba despre plumb.

Oficialul a evitat să ofere alte detalii, precizând că întreaga informație va fi făcută publică după efectuarea unei expertize.

”Exteriorul unor manuale și mirosul pe care îl produc trezesc anumite suspiciuni. Plus la aceasta lipsa în manuale a unor indicatori obligatorii, referitor la locul unde au fost tipărite, de asemenea face ca suspiciunile noastre să fie mai mari. Eu am solicitat în regiuni de urgență să fie  făcute investigațiile de rigoare. Pentru noi este important ca manualul să nu fie toxic, să nu afecteze sănătatea copiilor noștri”, a spus ministrul Educației, Corneliu Popovici.

Totodată, ministrul a precizat că, în urma unor investigații preliminare, s-a constatat că nu se cunoaște locul unde ar fi fost tipărite manualele, ceea ce ridică mai multe semne de întrebare. Între timp, autoritățile au anunțat că, în școlile din țară, se înregistrează o criză acută de carte, în special de limbă străină și română.

Ca urmare, ministerul de resort și-a asumat angajamentul să înceapă, în mai puțin de o săptămână, tipărirea manualelor, pentru a fi acoperit deficitul.

loading...

Lasă un comentariu