Corneliu Gurin, noul judecător constituţional: Este o mare onoare şi responsabilitate dobândirea acestui mandat la Curtea Constituţională

Embed:

Corneliu Gurin, fost procuror general, cu o vastă experienţă în societatea civilă, a fost astăzi desemnat în funcţia de judecător constituţional de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Acesta urmează să depună jurământul în faţa Parlamentului.  

"Este o mare onoare şi o mare responsabilitate pentru a exercita acest mandat de judecător la Curtea Constituţională. Cu ajutorul colegilor de la Curtea Constituţională, împreună cu celelalte autorităţi, voi reuşi să fac faţă mandatului", a declarat noul judecător constituţional. 

Desemnarea lui Corneliu Gurin în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale are loc după ce magistratul Igor Dolea a demisionat din proprie inițiativă.


Corneliu Gurin a activat anterior în cadrul Asociaţiei obşteşti pentru Democrație Participativă "ADEPT", condusă de analistul politic Igor Boţan.

De asemenea, a fost membru al Comisiei pentru reformă constituțională a Republicii Moldova şi este unul dintre autorii Codului Electoral.

Judecătorii constituționali, care sunt șase la număr, sunt numiți de Parlament, Guvern și Consiliul Superior al Magistraturii, pe un mandat de șase ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu