"Corneliu Gurin, demis ILEGAL din funcţia de procuror general. A fost o comandă politică în favoarea cuiva"

Procurorul General, Corneliu Gurin, a fost demis ilegal din funcţie, pentru că această hotărârea a Parlamentului nu a fost motivată. Decizia de a-l demite pe Corneliu Gurin a fost luată la "comanda politică în favoarea cuiva". De această părere este preşedintele Uniunii Avocaţilor, membrul Comisiei speciale pentru selectarea candidatului la şefia Procuraturii Generale, Gheorghe Amihălăchioaie.

"Din punct de vedere legal, demiterea din funcţie a unui funcţionar de asemenea rang trebuie să fie motivată. Da, Parlamentul are dreptul să anuleze propria decizie, inclusiv, şi cu privire la numirea în funcţie a procurorului general, însă, aceste acţiuni trebuie să fie motivate, să poată fi explicate cetăţenilor - contribuabililor la bugetul de stat", a declarat Gheorghe Amihălăchioaie, pentru Infotag.

De asemenea, preşedintele Uniunii Avocaţilor a spus că nimic nu-l mai surprinde în politica din Republica Moldova şi a numit procedura de demisie a procurorului general drept o "comandă politică în favoarea cuiva".

Publika.md aminteşte că, pe 18 aprilie, Corneliu Gurin a fost votat în funcţia de procuror general al Republicii Moldova. Pentru candidatura lui Gurin au votat 51 de deputaţi din partea PLDM, PD şi câţiva deputaţi neafiliaţi. La două săptămâni de la numirea în funcţie, PLDM şi PCRM au făcut front comun şi l-au demis pe Corneliu Gurin din funcţia de procuror general. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu