Corneliu Gurin anunţă că procurorii investighează tentativa de mituire a deputaţilor din Coaliţia de guvernare (VIDEO)

Embed:

Procurorii s-au autosesizat şi investighează tentativa de mituire a deputaţilor din Coaliţia de guvernare. Anunţul a fost făcut de procurorul general, Corneliu Gurin, în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV. 

"Tentative sau declaraţii despre încercarea de a cumpăra voturi în Parlament s-au mai întâmplat. La baza autosesizării stă tentativa de corupere. Am considerat imperioasă autosesizarea procurorilor pentru investigarea acestor fapte sub aspectul existenţei acestei situaţii. Dacă se confirmă pentru a vedea dacă sunt astfel de persoane care cred că pot influenţa anumite voturi politice sau anumiţi demnitari prin oferirea de avantaje", a declarat Corneliu Gurin.

Publika.md aminteşte că, vineri, doi parlamentari au anunţat că au fost îndemnaţi să formeze o nouă fracţiune în Legislativ. În schimb, le-a fost promisă recompensă financiară. Aleşii vizaţi afirmă că noul grup parlamentar ar urma să fie constituit din deputaţi racolaţi de la PLDM, PD şi PLR.

Liderii Coaliţiei de guvernare au declarat că tentativele de corupere a deputaţilor trebuiesc pedepsite corespunzător.

Totodată, Serviciul de Informaţii şi Securitate a anunţat că a demarat măsuri menite să descopere şi să combată posibila corupţie, care ar submina securitatea statului. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu