Corman, în vizită la Berlin. "Semnarea Acordului de Liber Schimb cu UE va face Moldova mai atractivă pentru investitorii străini"

Semnarea Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană va crește atractivitatea țării noastre pentru investitorii externi. Declaraţia a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Corman, care s-a întâlnit la Berlin cu Rainer Lindner, directorul executiv al Comitetului de Est al Economiei Germane, organizație a asociațiilor de conducere a mediului de afaceri german. 

La rândul său, oficialul german a spus că Republica Moldova este o piață bună pentru investiții, iar oamenii de afaceri din Germania sunt interesați să investească în economia țării noastre. Rainer Lindner a mai declarat că, în scurt timp, o importantă companie germană își va anunța oficial intenția de a veni cu investiții în Republica Moldova. 

Ulterior, Igor Corman s-a întâlnit cu reprezentanții companiei "Sumitomo Electric Bordnetze", un important producător de piese în industria internațională de automobile. Reprezentanții companiei au anunțat că săptămâna viitoare vor vizita Republica Moldova, pentru a se documenta despre facilitățile și posibilitățile de investiții în țara noastră.

Președintele Parlamentului s-a întâlnit şi cu Christoph Heusgen, consilierul pentru politică externă și securitate al cancelarului Angela Merkel.

Christoph Heusgen a declarat că Republica Moldova rămâne în atenția Germaniei, fiind considerată un exemplu pentru țările din Parteneriatul Estic. Oficialul german a menționat că Berlinul sprijină parcursul european al țării noastre.

La rândul său, Igor Corman s-a arătat încrezut că Republica Moldova are toate şansele să obțină regim liberalizat de vize cu UE și a menționat că autoritățile de la Chișinău vor lucra în continuare cu partenerii europeni pentru o decizie pozitivă în acest sens.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu