Corman, în vizită de lucru la Bălţi: Modernizarea Republicii Moldova este chintesența integrării europene

"Trebuie să modernizăm Republica Moldova, pas cu pas – aceasta este chintesența integrării europene". Declaraţia îi aparţine preşedintelui Parlamentului, Igor Corman, şi a fost făcută la întâlnirea cu reprezentanţii administraţiei oraşului Bălţi, dar şi cu cei ai Zonei Economice Libere din Bălţi.

În cadrul discuţiilor s-a vorbit despre proiectele de modernizare și dezvoltare regională, atragerea investițiilor străine în regiunea de nord a țării şi avantajele integrării europene.  

Corman a declarat că va sprijini propunerile venite din partea directorilor companiilor rezidente pentru îmbunătățirea climatului investițional în Republica Moldova și va încuraja intențiile investitorilor străini de a deschide afaceri în Moldova.

"Zona Economică Liberă „Bălți” reprezintă un exemplu extraordinar că și în Republica Moldova există viitor. Proiectul este abia la început, dar deja s-a creat un nucleu, iar cetățenii pot să profite de avantaje – condiții bune de muncă, şi salarii atractive", a menţionat preşedintele Parlamentului.

Directorii companiilor rezidente ZEL Bălți i-au solicitat sprijin președintelui Parlamentului în vederea perfecționării legislației în domeniu pentru crearea unui climat investițional favorabil în Republica Moldova și angajarea specialiștilor calificați, inclusiv a persoanelor cu dizabilități.

Aceasta este a cincea vizită în teritoriu efectuată de Igor Corman de la începutul anului curent. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu