Corman: De azi, Chişinăul participă la construcția hărții științifice a UE

Președintele Parlamentului, Igor Corman, a participat, astăzi, la deschiderea programului dedicat Nopții Cercetătorilor, organizat la Chișinău.

Noaptea Cercetătorilor este o inițiativă a UE de popularizare a științei în societate, desfășurată în premieră în Republica Moldova, sub patronajul lui Igor Corman. Evenimentele din cadrul Nopții Cercetătorilor se desfășoară, anul acesta, pe 27 septembrie, concomitent în 350 de orașe din Europa.

Potrivit lui Igor Corman, acest proiect este un pas important spre integrarea comunității științifice din Republica Moldova în cea europeană. "Începând de astăzi și capitala noastră participă la construcția hărții științifice a Uniunii Europene. O țară modernă și civilizată nu poate exista fără știință, cercetare, inovare", a subliniat președintele Parlamentului.

La eveniment au mai participat viceprim-ministrul Tatiana Potâng, președintele Academiei de Științe, Gheorghe Duca, rectorul Universității Tehnice, Ion Bostan, cercetători, reprezentanți ai institutelor de cercetare și ai celor de învățământ superior.

Pentru promovarea științei și prezentarea celor mai noi realizări naţionale în domeniu, organizatorii au pregătit expoziții de echipamente științifice, experimente și ateliere practice, concursuri, inaugurarea subteranei "Chișinău – oraș european" etc.

Noaptea Cercetătorilor în Republica Moldova se desfășoară sub egida Academiei de Științe a Moldovei, Centrului Proiecte Internaționale și Agenţiei de Logistică "Age Quod Agis".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu