Corman: Comuniştii dau dovadă de un comportament nedemn în Parlament

Embed:

Deşi cunoşteau foarte bine ordinea de zi a şedinţei de astăzi, deputaţii PCRM au insistat să intervină de la tribună cu opinii despre situaţia din Găgăuzia. După mai multe tentative eşuate, comuniştii au blocat-o şi au conectat sirenele megafoanelor.

Anterior, ceruseră o pauză pentru consultări, pe care au folosit-o ca să aducă megafoanele în sala de şedinţă. Iar după această ispravă, au părăsit şedinţa. Deja a devenit o obişnuinţă acest mod de manifestare a comuniştilor. Majoritatea parlamentară a continuat să lucreze în pofida zgomotului făcut de opoziţie. Potrivit aleşilor din Coaliţia de guvernare, comportamentul comuniştilor este greu de controlat.

Deputaţii din Coaliţia de guvernare constată că singurul scop al opoziţiei este de a destabiliza activitatea Legislativului şi a situaţia politică în ansamblu.

"Eu cred că prin aceste acţiuni dau dovadă de un comportament care nu este demn de comportamentul unor deputaţi în Parlament ori ei au tribuna parlamentară pentru a participa la dezbaterea proiectelor de legi şi atsfel de acţiuni nu cred că le face faţă", a declarat preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

"Este unul cu care ne-am obişnuit, din păcate. Este un comportament pe care îi caracterizează ca o opoziţie foarte agresivă, foarte antisistemică şi foarte antieuropeană", a adăugat deputatul PLDM Valeriu Streleţ.

"Odată ce ne apropiem de Summit-ul de la Vilnius lucrurile astea isterizează şi mai mult interiorul opoziţiei. Există o entitate autonomă şi trebuie să fim foarte prudenţi faţă de evenimentele de acolo şi să nu ne implicăm ori asta s-a dorit", a menţionat liderul liberal-reformatorilor, Ion Hadârcă.

Deputaţii PCRM au blocat de mai multe ori tribuna Parlamentului. Intrarea în vigoare a noului Regulament al Legislativului ar putea pune capăt acestui comportament, departe de normele acestei instituţii, oriunde în lume.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu