Corman: Acţiunile de profanare a clădirii Palatului Republicii ar putea avea legătură cu decizia de ieri a Curţii Constituţionale

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, este de părere că acţiunile de profanare a clădirii Palatului Republici ar putea avea legătură cu decizia de ieri a Curţii Constituţionale, privind denumirea limbii de stat.

"Deciziile Curţii nu pot fi comentate şi sunt irevocabile. Cred că nu trebuie să se recurgă la asemenea acte de vandalism", a menţionat şeful Legislativului, după ce aseară pereţii clădirii Palatului Republicii au fost profanaţi.

Totodată, Corman a declarat că, astfel de decizii privind denumirea limbii de stat, vizează nu doar clasa politică, ci şi cetăţenii Republicii Moldova.

"Este oportun să fie consultat şi poporul. Salut ideea organizării, în acest sens, a unui referendum. Cetăţenii au dreptul să fie consultaţi şi să îşi exprime părerea privind stabilirea denumirii limbii de stat a Republicii Moldova. Nu este important ce consideră un politician sau altul, este important ce vrea poporul", a punctat Igor Corman.

Publika.md aminteşte că, ieri, Curtea Constituţională a examinat două sesizări privind interpretarea articolului 13 din Legea Supremă, care se referă la limba oficială a ţării. Astfel, s-a decis că limba de stat a Moldovei este cea indicată în Declaraţia de Independenţă - româna.

Astăzi, democraţii au propus să fie organizat un referendum privind denumirea limbii de stat a Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu