Corina Creţu la ASEM: Speranţa mea este că vom vedea cât mai curând posibil UE alături de Republica Moldova

Premierul Pavel Filip şi comisarului european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, au fost luaţi la întrebări de studenţii de la Academia de Studii Economice. Oficialii au discutat cu tinerii despre viitorul ţării. Comisarul a menţionat că vizita în ţara noastră are pentru ea o puternică încărcătură emoţională.

"Nu numai că sunt o prietenă a Republicii Moldova, dar despre partea mamei noi suntem refugiaţi din Republica Moldova. Deci mă simt acasă. Din păcate ei au fost nevoiţi să părăsească, dar bunici mei sunt de aici. Bunica s-a născut la Bălţi , bunicul la Cetatea Albă", a spus Corina Creţu, comisarul european pentru Politici Regionale.

Corina Creţu i-a asigurat pe studenţi că va susţine întotdeauna intenţia Moldovei de a adera la Uniunea Europeană.

"Speranţa mea este că vom vedea cât mai curând posibil UE alături de această familie. Este puţin ciudat pentru mine că Republica Moldova nu este parte a Uniunii Europene. Aş vrea să apreciaţi foarte mult ceea ce aveţi, aveţi vize, libera circulaţie", a mai spus Corina Creţu, comisarul european pentru Politici Regionale.

Prim-ministrul Pavel Filip i-a mulţumit comisarului european pentru sprijin.

"RM nu examinează alte opţiuni, modelul pe care l-a ales de dezvoltare este modelul UE. RM în primul rând nu avut niciodată un partener atât de corect precum este UE", a declarat Pavel Filip, premier. 

Unul dintre tinerii din sală, care a făcut un stagiu în echipa Corinei Creţu, le-a sugerat şi altor colegi să nu renunţe la studii şi să persevereze.

"Universităţile şi pregătirea pe care o avem aici în Republica Moldova este destul de bună. Doar ce vă pot recomanda este să investiţi în continurea în studiile dumneavoastră, în educaţie. Să vă prelungiţi studiile peste hotare, să mai faceţi un master acolo. Şi să aplicaţi neapărat la comisia europeană pentru a face un stagiu" a menţionat Marian Cepoi. 
Sâmbătă, Pavel Filip şi Corina Creţu vor participa la deschiderea Orăşelului European, la Ungheni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu