Corespondenţă specială de la Istanbul: Evenimente de amploare pentru comemorarea celor decedaţi în puciul eşuat din 2016

Embed:

Istanbulul se pregăteşte să îi comemoreze pe cei care au murit în violenţele din noaptea de 15 spre 16 iulie 2016, atunci când o parte a armatei a scos tancurile pe străzi şi a încercat să preia în mod forţat puterea.

"La Istanbul se pregătesc evenimente de amploare. Diseară la ora 21:00, zeci sau chiar sute de mii de oameni se vor aduna pe podul Bosfor, cărora le se va alătura preşedintele Turciei, Recep Erdogan. El va susţine un discurs mobilizator, după care se va alătura mulţimii într-un marş de-a lungul podului ce leagă Europa de Asia.

Pe străzi este foarte multă poliţie, iar cu siguraţă, măsurile de securitate vor fi sporite.

Ce vrea să demonstreze administraţia Erdogan odată cu organizarea acestor evenimente este că în Turcia a triumfat democraţia, în ciuda faptului că în ultimul timp, comunitatea internaţională atunci când vorbeşte despre Turcia, foloseşte tot mai des cuvântul "autocraţie".

Erdogan este acuzat că suprimă statul de drept. După puci, a început marea epurare, au fost reţineri şi arestări în masă şi demiteri ale tuturor celor suspectaţi că ar avea legături cu clericul musulman Fethullah Gulen, care este autoexilat în Statele Unite şi despre care Ankara este sigură că este artizanul din umbră a violenţelor din noaptea de 15-16 iulie", a relatat pentru PUBLIKA TV, corespondentul Lucia Cujbă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu