Coreenii, în febra pregătirilor pentru Olimpiada de iarnă

Coreenii sunt în febra pregătirilor pentru Olimpiada de iarnă.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a sosit în Coreea de Sud pentru a inspecta ultimele pregătiri dinaintea marelui eveniment sportiv.

Televiziunile sud-coreene au prezentat sosirea lui Bach pe aeroportul internaţional din Incheon de unde liderul mişcării olimpice a luat un tren de mare viteză către Pyeongchang.

Bach s-a întâlnit cu membrii Comitetului de organizare PyeongChang-2018 pentru a analiza la faţa locului arenele şi celelalte instalaţii sportive, precum şi pregătirile pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor, care va avea loc pe 9 februarie.

Începând din 3 februarie, Thomas Bach va prezida, la Pyeongchang, o reuniune de trei zile a Comitetului Executiv al CIO.

La Olimpiadă vor participat în total aproape 3 mii de de sportivi din 92 de ţări. Conform organizatorilor, la Jocurile Olimpice de iarnă va fi atribuit un număr record de 102 medalii de aur.

Ţara noastră va fi reprezentată de sportivi, Nicolae Gaiduc în proba schi fond şi austriacul naturalizat moldovean, Christopher Hoerl în proba de schi alpin.
loading...

Lasă un comentariu