Coreea de Nord văzută prin Google Glass. 10 lucruri care te pot uimi atunci când vizitezi ţara (FOTO)

Kenny Zhu, reporter al CNN, a vizitat Coreea de Nord în luna aprilie reuşind să facă fotografii şi clipuri video cu ajutorul Google Glass, în ciuda reticenţei autorităţilor comuniste.

Oficialii au inspectat riguros dispozitivul înainte de a-i permite să îl folosească, dar în final au fost de acord ca acesta să facă poze.

"La prima vedere, nu şi-au dat seama dacă este un aparat foto sau nu. Dar fără internet (străinilor care vizitează Coreea de Nord nu le este permis accesul la reţeaua Web), ochelarii sunt o cameră video", a declarat Zhu, potrivit CNN.

"La început, erau foarte suspicioşi şi mi-au pus foarte multe întrebări în legătură cu ei. I-am lăsat să se joace puţin cu ei, să îi testeze. Păreau flataţi şi m-au lăsat în pace", a adăugat acesta.

Mai jos puteţi vedea o listă cu 10 lucruri care l-au uimit pe reporterul CNN:

1. Coreea de Nord a folosit condiţionere de marcă Samsung doar în zona demilitarizată a ţării, care se află la frontiera celor două state. La momentul actual 99 la sută din aparatele de climatizare şi frigidere sunt de producţie chineză.

2. Autostrăzile din afara capitalei sunt extrem de distruse, dar cu un peisaj decent. Pe marginea drumurilor sunt plantate un soi de legume sălbatice.

3. "Am întâlnit mai mulți străini decât m-am așteptat în Coreea de Nord. De fapt, au fost câteva grupuri de turişti. M-am întâlnit, de asemenea cu egipteni mergând pe jos în mod liber prin Phenian".

4. "Un ghid turistic m-a întrebat sincer: "Este Coreea de Sud mai bună decât Coreea de Nord sau nu?", dar a refuzat să privească fotografiile capturate în ţara vecină pe care le aveam cu mine".

5. "Încă câteva afirmaţii din discuţia mea cu ghidul: el nu credea că Seulul are mai mult de 12 linii de metrou, niciodată nu a auzit că liderul lor Kim Jong-un a frecventat o şcoală din Elveţia şi a fost surprins de faptul că fiica preşedintelui chinez Xi Jinping şi-a făcut studiile în SUA. Ştie puţin despre execuţia lui Hyon Song-Wol, a aflat despre corupţia din China, dar nu a auzit despre accidentul feroviar din Seul."

6. Apple sau Sony? L-a întrebat un alt ghid, cu referire la ochelarii pe care îi poartă.

7. Numărul vizitatorilor sau turiștilor din China a scăzut în mod semnificativ.

8. În ascensoarele din Hotelul Yanggakdo, etajul cinci lipseşte de pe panoul de butoane, chiar dacă clădirea are 47 de etaje

9. "Majoritatea automobilelor pe care le-am văzut în Coreea de Nord sunt de producţie chineză (60%) - Chery, JAC Motors, Dongfeng şi King Long. 20 la sută sunt maşini de producţie japoneză precum Nissan şi Toyota, 5% aparţin Pyeonghwa Motors, 5% maşini Hyundai şi 10% autoturisme precum Mercedes Benz şi altele de aşa gen, etc".

10. Turiştii care deţin paşaport chinez trebuie să aibă în buzunare aproximativ 500 de dolari, în timp ce vizitatorii din SUA 3 000 de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu