Coreea de Nord trebuie să reducă din tensiuni, susţine secretarul general al ONU

Embed:

Ameninţările nucleare nu sunt un joc, iar Coreea de Nord trebuie să reducă din tensiuni pentru a evita o criză cu consecinţe foarte grave. Declaraţiile au fost făcute de secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, care a calificat situaţia din peninsula coreeană ca fiind una alarmantă.

"Ameninţările nucleare nu sunt un joc. Este ceva extrem de serios şi cred că Phenianul a mers prea departe cu retorica sa războinică. Sunt îngrijorat că orice eroare ar putea avea implicaţii extrem de serioase", a declarat secretarul general al ONU, Ban Ki Moon.

Declaraţiile lui Ban Ki Moon vin în contextul în care Seulul a anunţat că Phenianul a transferat o rachetă cu rază medie de acţiune spre coasta de est. Coreea de Sud susţine că este gata să răspundă unui eventual atac din partea Coreei de Nord, iar proiectilul nu ar fi o ameninţare pentru teritoriul Statelor Unite.

În acest context, Pentagonul a declarat că va desfăşura pe Insula Guam un sistem de apărare antirachetă, care va deveni funcţional în următoarele două săptămâni.

Ieri, Coreea de Nord a anunţat că este gata de un atac nuclear împotriva Statelor Unite.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu