Coreea de Nord se confruntă cu cea mai gravă secetă de primăvară din ultimii 37 de ani

Mass media nord-coreene au avertizat miercuri că ţara se confruntă cu cea mai gravă secetă de primăvară din ultimii 37 de ani, fapt ce face să crească temerile privind o agravare a penuriei de alimente de care suferă deja această ţară izolată şi sărăcită, scrie agerpres.ro.

În Coreea de Nord au căzut în medie 54,4 milimetri de precipitaţii între ianuarie şi începutul lunii mai, fiind cel mai scăzut nivel din 1982, când în aceeaşi perioadă media a fost de 51,2 de milimetri, potrivit agenţiei naţionale KCNA.

KCNA notează că în oraşe ca Phenian şi Nampo, sau în provinciile Hwanghae de Nord şi de Sud şi la Gangwon nu a plouat deloc în prima jumătate a lunii mai.

Marţi, ziarul Rodong a lansat apel populaţiei să facă eforturi pentru a preveni efectele secetei.

Lipsa ploilor ar putea agrava penuria cu care se confruntă ţara, potrivit raportului FAO şi Programului Mondial pentru Alimentare (PMA). Potrivit documentului, din cauza randamentului slab al agriculturii din ultimii zece, peste 10 milioane de nord-coreeni (40 % din la populaţie) suferă de foame, mai ales între iunie şi octombrie, înainte de culegerea recoltei.

Diferite asociaţii umanitare şi ONG-uri prezente în ţară vorbesc despre albii de râuri secate şi de pagube însemnate provocate culturilor de această secetă prelungită de primăvară.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu