Coreea de Nord renunţă, pentru moment, la planul de a ataca o insulă americană. Ce decizie a luat Kim Jong Un

Coreea de Nord renunţă, pentru moment, la planul de a ataca o insulă americană. Presa de la Phenian spune că dicatorul Kim Jong-un a hotărât să aştepte următoarea mutarea a Statelor Unite. Pasul înapoi vine după ce şeful Pentagonului a spus că o rachetă lansată în direcţia Americii ar declanşa războiul, scrie realitatea.net.

Dictatorul Kim Jong-un a analizat un plan de a lansa patru rachete în direcţia insulei Guam, însă a ales să nu apese butonul declanşator. Cel puţin asta susţine presa de stat de la Phenian, care precizează că mingea este acum în terenul americanilor. Kim Jong-un pare să se refere la manevrele militare pe care Statele Unite şi Coreea de Sud le vor începe pe 21 august.

Şeful Pentagonului, James Mattis, a reluat retorica puternică a Administraţiei Trump şi i-a atenţionat pe nord-coreeni că orice atac împotriva Americii va duce la război. Însă liderii de la Washington nu cred că Phenianul va apăsa pe trăgaci prea curând.

Într-o aparentă încercare de a calma spiritele, preşedintele Coreei de Sud a promis că va împiedica cu orice preţ declanşarea unui război împotriva Nordului. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu