Coreea de Nord, o ameninţare pentru SUA! Washingtonul va lua măsuri pentru a apăra ţara

Un consilier al președintelui american Donald Trump a declarat joi că Washingtonul se va folosi de orice măsură adecvată pentru a proteja Statele Unite de amenințările Coreii de Nord care a anunțat că elaborează un plan privind un atac cu rachete împotriva teritoriului american Guam, o mică insulă din Pacific de o importanță strategică pentru Statele Unite, scrie agerpres.

"Donald Trump a fost clar: se va folosi de orice măsură corespunzătoare pentru a proteja Statele Unite și cetățenii săi", a declarat pentru radio BBC Sebastian Gorka, consilier al președintelui Trump.

"Nu ne vom face cunoscute planurile noastre și modul în care vom reacționa", a spus el. "Dacă le arăți jucătorilor de la masă ce cărți ai la poker, vei pierde acel joc. Nu este o idee bună la jocul de cărți și este o idee extrem de proastă în geopolitică", a adăugat oficialul american.

Tensiunile s-au intensificat după ce Coreea de Nord a efectuat două teste nucleare anul trecut și a lansat două rachete balistice intercontinentale în luna iulie. Trump a afirmat că nu va permite Phenianului să dezvolte o armă nucleară capabilă să lovească Statele Unite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu