Coreea de Nord este pregătită se renunțe la arsenalul său nuclear. Liderul american şi Kim Jong Un au discutat subiectul la Hanoi

Embed:

Coreea de Nord este pregătită se renunțe la arsenalul său nuclear. Declarația a fost făcută de liderul de la Phenian, Kim Jong Un, în cadrul summitului cu președintele SUA, Donald Trump, la Hanoi, Vietnam. Cei doi lideri au avut un scurt dialog cu presa înaintea întâlnirii din această dimineață.

Cei doi lideri au declarat că vor discuta în ce termeni și în ce condiții va avea loc procesul de denuclearizare a Coreei de Nord. Întrebat de presă dacă ar permite deschiderea unei misiuni diplomatice americane la Phenian, Kim Jong Un a răspuns afirmativ.

După discuţii, Trump și Kim au ieșit în fața jurnaliștilor. Ca de obicei, liderul american a luat frâiele în mâinile sale, în timp ce omologul său nord-coreean a preferat să dea doar câteva declarații generale, fără substanță. Trump i-a promis lui Kim că SUA vor ajuta Coreea de Nord să devină o putere economică.

"Pot spune că, în scurt timp, vom obține un succes fantastic alături de liderul Kim și de Coreea de Nord. Această țară va fi o putere economică importantă. Și abia aștept să-mi aduc aportul”, a declarat Trump.

Președintele SUA a ținut să laude faptul că, de la summitul pe care l-a avut cu liderul de la Phenian vara trecută în Singapore, țara asiatică nu a mai efectuat niciun test nuclear. Întâlnirea lui Kim și Trump se încheie astăzi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu