Coreea de Nord este furioasă pe Statele Unite din cauza unei comedii cu scenariu militar (VIDEO)

Coreea de Nord este furioasă pe Statele Unite, din cauza unei comedii. Phenianul a promis să pedepsească aspru Washingtonul, dacă va lansa un film despre asasinarea liderului Kim Jong-un. Denumirea producţiei nu a fost menţionată, dar în octombrie în SUA va fi lansat filmul "The Interview", cu un scenariu similar.

"Intraţi în cea mai periculoasă ţară din lume. Oamenii lui Kim Jong-un cred tot ce spune el, inclusiv că poate vorbi cu delfinii".

Filmul va fi despre doi jurnalişti care pleacă în Coreea de Nord pentru un interviu cu liderul lor. Ei sunt recrutaţi pentru a-l asasina pe Kim Jong-un. Ministerul de Externe din această ţară consideră că prezentarea peliculei va însemna o declaraţie de război. Seth Rogen, unul dintre regizorii peliculei, a declarat ca s-a inspirat dintr-o vizită recentă a jurnaliştilor în Coreea de Nord.

Totodată, la Phenian a fost marcată aniversarea a 64-a a războiului coreean, printr-o manifestaţie grandioasă.  Mii de oameni au mărşăluit prin centrul capitalei nord-coreene şi au scandat lozinci anti-americane.

Războiul din Coreea a început în data de 25 iunie 1950, când trupele Phenianului au trecut paralela 38, hotarul dintre cele două ţări. Conflictul s-a încheiat cu un armistiţiu în 1953. Coreea de Nord s-a retras unilateral din acest pact în 2009.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu