Coreea de Nord comemorează 23 de ani de la moartea fostului dictator Kim Il Sung

Embed:

Coreea de Nord comemorează astăzi 23 de ani de la moartea fostului lider suprem Kim Il-sung. În cinstea preşedintelui etern", aşa cum este supranumit dictatorul, au fost organizate evenimente de amploare, mii de oameni, îmbrăcați în haine de sărbătoare, au depus flori la bustul lui. 

Pentru nord-coreeni, cultul personalității a devenit deja o rutină. Ei se închină cu orice ocazie, însemnată sau mai puțin însemnată, în fața mausoleului unde sunt depuse trupurile îmbălsămate ale primilor doi lideri - Kim Jong-il şi Kim il-sung.

"În fiecare an, în data de 8 iulie, vin aici cu un sentiment de dor față de marele nostru lider. Într-adevăr, marele nostru lider este preşedintele suprem care a făcut totul pentru patria și poporul nostru."

Statuia din bronz de peste 20 de metri a fostului lider nord-coreean a fost acoperită cu flori. Familia Kim conduce ţara de la sfârşitul războiului cu Coreea de Sud, care s-a încheiat în 1953.

Kim il-sung este bunicul actualului lider nord-coreean, Kim Jong-un, căruia nord-coreenii îi jură credință cu orice ocazie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu