COREEA DE NORD CERE BANI. Phenianul a torturat un tânăr american până la moarte, iar acum trimite factura pentru tratamentul său

Embed:
Coreea de Nord nu încetează să şocheze omenirea. Phenianul a cerut Statelor Unite să plătească două milioane de dolari pentru îngrijirile medicale acordate studentului american Otto Warmbier, care a murit după ce a fost ținut un an și jumătate într-o închisoare nord-coreeană.

Factura pentru tratamentul tânărului, care avea 22 de ani, i-a fost prezentată unui reprezentant al Departamentului de Stat al SUA. 

În martie 2016, Otto Warmbier a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică, fiind acuzat de autorităţile nord coreene că ar fi întreprins activităţi împotriva siguranţei statului. Mai exact, tânărul a încercat să rupă un placat politic de pe peretele hotelului în care s-a cazat. Ajuns în închisoare, el ar fi fost torturat sistematic.

În iunie 2017, studentul a fost eliberat din motive medicale. El a fost adus în SUA în comă, iar peste câteva zile a murit. La scurt timp după asta, familia lui Otto a dat în judecată Coreea de Nord.

La sfârşitul anului trecut, un judecător american a condamnat regimul de la Phenianul să plătească 501 milioane de dolari pentru responsabilitatea sa în moartea cetăţeanului american, considerând că acesta a fost victima unor acte de tortură.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu