Coreea de Nord ameninţă că poate riposta nuclear unui atac al SUA în cursul Jocurilor Olimpice de Iarnă

Statele Unite acumulează armament strategic în Peninsula Coreea pentru a putea lansa un atac în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă, acuză Coreea de Nord, avertizând că deţine armament nuclear cu care să riposteze.

Han Tae Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a cerut Statelor Unite să oprească pe termen nedeterminat exerciţiile militare cu armata sud-coreeană, suspendate înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă, programate să înceapă în Coreea de Sud pe 9 februarie, scrie Mediafax.ro.

Han Tae Song a atras atenţia că, în pofida detensionării situaţiei, Statele Unite au adus capabilităţi strategice în Coreea de Sud. "Este vorba de o acţiune periculoasă, care afectează actuala atmosferă pozitivă a relaţiilor intercoreene; situaţia riscă să ajungă în etapa de confruntare militară", a avertizat Han Tae Song.

"Dar Republica Democratică Populară Coreea (Coreea de Nord -n.red.) deţine, în sfârşit, o forţă puternică de disuasiune, pe care nimeni nu o poate anula", a afirmat reprezentantul regimului Kim Jong-Un.

"Spun cu mândrie că forţele nucleare ale Coreei de Nord sunt capabile să contracareze orice ameninţări nucleare din partea SUA şi constituie o capabilitate puternică de disuasiune care împiedică SUA să iniţieze un război aventurier", a precizat Han Tae Song, dând asigurări că regimul Kim Jong-Un, "o putere nucleară responsabilă", nu va recurge la arme nucleare dacă forţe ostile nu îi încalcă suveranitatea.

Pe aceeaşi temă