Copilul lovit de un tren în raionul Leova a fost operat, dar încă rămâne în comă. Ce spun medicii

Embed:

Băiatul de doi ani lovit ieri de un tren, în apropierea oraşului Iargara, din raionul Leova, a fost operat aseara cu succes la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală. Medicii spun că intervenţia a decurs fără complicaţii, dar micuţul încă rămâne în comă. 

Copilul a fost transportat de urgenţă aseară la Institutul Mamei şi Copilului din Capitală. El a suferit un traumatism la craniu şi a fost operat aproape o oră.

"Medicii l-au scos din starea de şoc. Apoi i-au făcut procedura de trepanație şi au înlăturat fragmentele de os, ca urmare a fracturii", a menţionat Tatiana Pasicovscaia, şefa secţiei de Reanimare Chirurgicală.

Medicii spun că starea micuţului este stabilă, chiar dacă nu şi-a revenit din comă: "În primele 3-5 zile pot apărea complicaţii. Vom face tot posibilul pentru a evita urmările grave".

Accidentul s-a produs ieri, când micuţul a mers cu fratele lui mai mare să strângă iarbă. Copilul a fost lovit de tren în timp ce se plimba pe liniile căii ferate. Mecanicul a oprit locomotiva la 50 de metri după locul impactului şi i-a acordat primul ajutor.

"Mecanicul când a văzut a dat semnal şi de acolo a ieşit băiatul. Era deja târziu nu putea să mai facă nimic. A fost tamponată targa ceea împreună cu copilul acesta mic. Nu e vinovat nimeni", a spus Ilie Ţurcanu, şef securitate trafic "Calea Ferată".

Părinţii micuţului sunt şocaţi. Nici nu bănuiau că se poate întâmpla aşa ceva.

"-Calea ferată e în drept cu grădina la noi. Şi ei acolo erau, au ieşit. Nici nu m-am gândit că ei o să se bage chiar acolo.
–Eraţi acasă?
–Da, eram în casă cu cel mai mititel", a spus mama copilului.

"Eu lucrez la Chişinău şi la ora nouă dimineaţa mi-a sunat soţia şi mi-a spus că s-a întâmplat tragedia. Cel mai mare are 10 ani şi s-a dus cu el să strângă iarbă pentru iepuraşi. Nu prima dată s-au dus ei după …mai des s-au dus. Şi cel mai mare nu numai o dată a fost", a explicat tatăl copilului.

Poliţia investighează cazul pentru a stabili toate circumstanţele accidentului şi dacă părinţii sunt vinovaţi de neglijenţă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu