Copilărie umbrită de tristeţe şi durere. Sute de copii din ţară, bolnavi de cancer, îşi petrec cei mai frumoşi ani din viaţă în spital

Embed:

Departe de părinţi şi prieteni, îşi petrec copilăria în spital. Este destinul a sute de copii din ţară, bolnavi de cancer. În fiecare zi, ei învaţă să supravieţuiască. Din nefericire, mulţi dintre ei sunt răpuşi de boala.

Anişoara a fost internată la Institutul Oncologic acum un an, cu tumoare la un rinichi. Ne-a mărturisit că îi lipsesc mult părinţii şi fraţii şi că visul ei cel mare este să învingă boala. "Vreau să mă duc acasă, să fiu alături de frăţiorii noştri. Şi de mămica, şi de tăticul", a spus fata.

După operaţie, medicii spun că viaţa Anişoarei este în afara pericolului. "Rinichiul a fost înlăturat, a rămas numai cu unul. Acum facem radioterapie şi sperăm că o să fie totul bine, cu ajutorul lui Dumnezeu", a declarat bunica Anei.

Iar Oxana a fost internată la spital cu tumoare la bazin. Acum un an, din cauza durerii, nici nu se putea deplasa. Mama fetei spune că, acum trei ani, medicii de la Spitalul raional din Făleşti au diagnosticat-o greşit. "Ne-au dat atunci tratament şi ziceau că e ceva la rinichi, dar de fapt era altceva. Avea mereu temperatura ridicată", a explicat mama fetei.

Specialişti spun că, de cele mai dese ori, cancerul la copii are cauze genetice. "O mare parte dintre aceste maladii, din factorii care provoacă maladiile le revin părinţilor. Apar în perioada de graviditate şi ante graviditate a mamei", a precizat directorul Institutului Oncologic, Victor Cernat.

Anul trecut, aproape 400 de copii sufereau de cancer, în creştere cu peste 100 faţă de 2012.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu