Copil genial în Marea Britanie. La doar trei ani, micuţa Ophelia are un IQ de 171

Embed:

Un cuplu din Marea Britanie se poate mândri cu un copil genial. La doar trei ani, micuţa Ophelia are un IQ de 171.

Părinţii spun că şi-au dat seama de inteligenţa fetiţei de la vârsta de opt luni, când a rostit primul cuvânt. Ea a spus "bună", cu câteva luni mai devreme decât un copil obişnuit.

Mama fetiţei a mărturisit că fiica sa a învăţat foarte devreme culorile, numerele şi literele, iar la vârsta de doi ani, Ophelia ştia alfabetul şi putea să-l recite.

"Oamenii pot să ne acuze că suntem părinţi insistenţi, deşi nu e aşa. Sunt mândră de Ophelia, indiferent ce ar spune ea. Şi ea la fel este fericită. Singură îşi doreşte să descopere lucruri, ceea ce este absolut minunat", a spus mama fetiței.

După toate aceste indicii, părinţii au decis să se prezinte cu Ophelia la un psiholog specializat în copii cu un asemenea dar. Testul folosește metode pentru a determina cum cei mici sunt conștienți de spațiul în care se află și ce competențe verbale și logice au.

Majoritatea copiilor au IQ-ul situat între 85 și 115. Ophelia a obținut 171.

"Parcă aş avea impresia că discut cu o domnişoară de 19 ani. Ea poate lega o conversaţie. Pare că prinde tot mult mai repede decât te-ai aştepta", a spus tatăl fetiței.

Părinţii Opheliei spun că fiica lor are un program obişnuit şi mare parte din timpul liber şi-l petrecer jucându-se cu alţi copii de vârsta ei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu