Copiii din Mileștii Mici au acum un nou loc de joacă din partea fundației lui Vlad Plahotniuc, "Edelweiss"

Embed:
Mare bucurie pentru copiii din comuna Mileștii Mici, Ialoveni. Pentru ei, a fost creat un teren de joacă cum nu a mai fost până acum în localitate. Acesta este premiul pentru comunitate oferit în cadrul proiectului "Satul Viitorului", finanțat de Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

" - Doi, Trei! Tăiem, tăiem, tăiem! Bravo!
- Mulțumim!"

Locul unde este construit terenul de joacă a fost gol până acum, iar cei mici îşi inventau jocurile. Acum, ei au la dispoziție leagăne și tobogane colorate.

"În fiecare seară, voi veni aici împreună cu frățiorul meu. Până acum, mă jucam pe stadion și nu prea îmi plăcea."

"Îmi place la toboganul verde și la cel galben, și la scrânciob îmi place, și la roată. "

"Îmi place aici. Sunt multe tobogane și e foarte frumos. "

Și părinții sunt încântați. Terenul este îngrădit, așa că mămicile pot sta liniștite că picii vor fi în siguranţă.

"Este foarte bine-venit pentru satul acesta frumos. Le mulțumim Fundației "Edelweiss" pentru acest cadou frumos. "

"Dacă investim în calitatea timpului liber al copiilor noștri, investim în sănătate, în viitor și în bunăstarea familiilor de aici."

De leagănele şi toboganele nou-nouţe se vor putea bucura şase sute de copii. Autorităţile planifică să mai construiască unul.

"Mai avem alături satul Piatra Albă, unde vrem să deschidem și acolo un teren de joacă. Avem două grădinițe.", a spus Lilian Caramanu, primarul comunei Mileștii Mici.

Terenul de joacă din Mileștii Mici a costat două sute de mii de lei, bani alocați de Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

"Vedem atâta bucurie, atâtea zâmbete în jur, încât plecăm de aici motivați și determinați de a mai face lucruri bune pentru copiii acestei țări.", a declarat Lidia Cucoș, director executiv "Edelweiss".

În cadrul programului "Satul Viitorului", cinci primării din ţară au câștigat câte un premiu de două sute de mii de lei, bani care vor fi investiți în proiecte necesare comunității. Până acum, a mai fost implementat proiectul câștigat de primăria satului Văleni din raionul Cahul. Acolo a fost inaugurat un foişor pentru şezători.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu