Copiii de la taberele de odihnă din Strășeni și Soroca au învăţat cum să acţiuneze în caz de situaţii excepţionale (VIDEO)

Embed:

Salvatorii au mers în taberele de odihnă din Strășeni și Soroca, unde au învăţat copiii cum să acţioneze în caz de sitauţii de risc.

Potrivit reprezentanţilor IGSU, 460 de copii au participat la aplicaţii practice şi teoretice şi au fost îndrumaţi să respecte regulilor de apărare împotriva incendiilor, dar şi cum să reacţioneze corect în caz de incendiu.

Totodată, angajații IGSU au organizat mai multe acțiuni interactive prin stingerea focarelor de ardere cu stingătoarele, dar și prin refularea apei din furtunuri. Copii au avut șansa de a proba uniforma pompierilor și au făcut cunoștință cu tehnica din dotare din cadrul Inspectoratului.

Mai mult, minorii au învăţat regulile de comportament când merg la scăldat.

De asemenea, salvamarii din raionul Soroca au organizat aplicații practice în bazinul din tabără și au prezentat copiilor metodele principale de extragere persoanelor în caz de înec, dar şi cum se acordă primul ajutor.

Acțiuni similare sunt efectuate de angajații IGSU în mai multe tabere de odihnă din întreaga ţară, având ca scop promovarea siguranței în rândul copiilor. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu