Copiii care au părinţii plecaţi la muncă peste hotare au depresii, sunt închişi în sine şi se simt abandonaţi, spun psihologii

Embed:

De asemenea, lipsa afecţiunii părinţilor duce la stări de nelinişte. Unul din cinci copii din Republica Moldova are unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă peste hotarele ţării.

Adoarme şi se trezeşte strigându-i numele. Diana avea doar un anişor când mama ei a plecat să muncească peste hotare. Pe tata nu l-a văzut niciodată. A părăsit-o la scurt timp de la naşterea ei. Acum, a rămas în grija bunicilor şi a unchiului. Ei i-au luat locul părinţlor şi spun că fetiţa este singura lor mângâiere.

Vorbeşte des cu mama, dar numai la telefon.

Diana este elevă în clasa a doua. La cei opt ani ai săi, gândeşte mult mai matur, decât un copil de vârsta ei. Învaţă bine şi este prietenoasă cu toţi copiii. Ca să-şi ocupe timpul, dar şi să fie mereu sub supravegherea unui adult, bunicii au înscris-o pe Diana la Centrul pentru copiii "Prometeu". Acolo îşi face temele, se joacă, i-a masa, învaţă să brodeze şi să picteze. Chiar şi aşa, spune directoarea centrului, unii copii care au părinţii plecaţi peste hotare cred că au fost abandonaţi.

Diana speră că într-o zi nu va mai fi nevoită să vorbească la telefon cu mama ei, şi că ea va reveni acasă pentru totdeauna.

Lasă un comentariu