Copiii, alături de Vasilică Gonciari. Elevii Liceului "Mircea Eliade" au organizat un târg caritabil

Embed:
Elevii Liceului "Mircea Eliade" s-au mobilizat pentru a ajuta copilul celui mai cunoscut olar din ţară. Sensibilizaţi de drama prin care trece Vasilică Gonciari, copiii au decis să organizeze un târg în curtea şcolii, iar banii adunaţi să-i doneze pentru tratament. În prezent, băiatul de 13 ani, bolnav de cancer, face proceduri de chimioterapie şi se simte mai bine. Pentru a învinge boala, familia Gonciari are nevoie de 100 de mii de dolari.

"Va fi greu, șanse nu mi-au dat, dar nici nu mi le-au luat. Ne luptăm pentru ca să îl salvăm că este cel mai scump ce am. Fără el nu are sens. Tot ce am creat și tot ce fac e pentru dânsul, e viitorul pentru el",a spus tatăl lui Vasila Gonciari.

Curtea liceului "Mircea Eliade" s-a transformat într-o piață improvizată. Elevii au adus diverse delicii şi le-au vândut la preţuri simbolice.

Vând dulciuri. Croissante și plăcinte de casă. Croissantul un leu, iar plăcintele 2 lei.

"Acestea sunt trei lei. Paharul de must e zece lei, clătitele trei lei una."

Chiar dacă nu îl cunosc personal pe Vasilică, toți copiii i-au urat să se facă bine.

"Eu vreau să îi doresc sănătate, să aibă bucurii și să se însănătoșească repede."

"Îi doresc sănătate multă. Bucurie în toată inima."

"Să se întoarcă acasă. Să nu mai fie bolnav."

Deliciile aduse de elevi au fost pregătite de părinţi, care le-au făcut cu gândul la Vasilică.

"Trebuie să dăm dovadă de omenie cu cei de alături. E o durere mare și e Doamne Ferește."

"Trist, dar totodată mobilizator pentru că Vasilică trebuie ajutat. Noi îl vom ajuta, așa cum putem și totodată ne vom distra."

"Îl cunoaștem pe domnul Vasilii Gonciari pentru că de fiecare dată mergem cu copii în vizită, în excursii.Când am auzit de cazul lui Vasilică Gonciari și am vrut foarte mult. Ținem cu tot dinadinsul să îi ajutăm",a spus director adjunct al liceului "Mircea Eliade", Larisa Prisăcaru.

Cei care vor să fie alături de familia Gonciari o pot face prin intermediul platformei caritate.md, unde au fost colectaţi deja peste 10 mii de euro.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu