Copii "obosiţi" de propriii părinţi: După grădiniţă sunt duşi la ore adăugătoare

Embed:

Şase mii de lei pe an. Atât cheltuiesc unii părinţi pentru pregătirea copilului pentru şcoală. În afară de grădiniţa pe care o frecventează zilnic, micuţii merg şi la centre private, unde învaţă să citească şi să scrie. Psihologii consideră că preşcolarii au un program prea încărcat, care îi oboseşte.

Zilnic, la unul din centrele private de pregătire preşcolară vin cel mult zece copii.

"Atragem atenţia la arta vorbirii, la dezvoltarea copilului, punîndu-i la dispoziţie informaţii suplimentare, cum ar fi cele din enciclopedii, ceea ce în şcoli nu se dă predă", a menţionat Silvia Postoronca, educatoare.

Părinţii care îşi duc copiii la acest centru susţin că la grădiniţă, educatoarea nu reuşeşte să acorde timp suficient fiecărui micuţ.

De cealaltă parte, educatorii spun că se ocupă suficient cu preşcolarii. "Practica ne-a învăţat să fim cu ei, să-i învăţăm prin diferite metode, avem cărţulii, magiile de carte, diferite jocuri", a spus Svetlana Gâdilica, educatoare grădiniţa nr.32.

Psihologii le sugerează, însă, părinţilor să nu-şi supraobosească odraslele. "Atunci când un copil micuţ este ocupat cu diferite activităţi pe care le face zi de zi la grădiniţă, şi mai este suprasolicitat după ore, este obositor pentru el", a atenţionat Tatiana Lungu, psiholog.

Specialiştii le recomandă părinţilor să-şi antreneze copiii în aşa activităţi ca sportul, pictura sau dansul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu