Copa Libertadores: Argentina, ţara cu cele mai multe victorii în competiţie

Argentina, care a câştigat duminică al 25-lea său titlu din Copa Libertadores la fotbal, graţie succesului echipei River Plate, şi-a consolidat statutul de ţară cu cele mai multe victorii în competiţie, distanţându-se de Brazilia, cu 18 trofee, şi de Uruguay (8), scrie agerpres.ro.

River Plate, care a învins Boca Juniors cu 3-1, în manşa a doua a finalei Cupei Libertadores de la Madrid, şi-a trecut în palmares al patrulea trofeu, în timp ce Boca a rămas cu 6 succese. Independiente, cu 7 trofee, rămâne echipa sud-americană cu cele mai multe titluri în vitrină în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent.

Marcelo Gallardo a obţinut primul său trofeu ca tehnician al lui River Plate, după ce cu aceeaşi echipă câştigase ca jucător finalele din 2001, 2003 şi 2007.

Prima ediţie a competiţiei, din 1960, a fost câştigată de Penarol Montevideo, care numără cinci succese în prezent, ultimul datând din 1996.

Copa Libertadores a fost câştigată până acum de cluburi din Argentina (25), Brazilia (18), Uruguay (8), Paraguay (3), Columbia (3), Chile (1) şi Ecuador (1).
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu