Cooperarea moldo-sârbă a fost discutată de Tudor Ulianovschi cu omologul său, Ivica Dačič

Intensificarea dialogului politic și relațiilor comercial-economice între Republica Moldova și Serbia au fost discutate de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu prim-viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Serbiei, Ivica Dačič, în cadrul întrevederii, organizate în marja celei de-a 73-a Adunări Generale a ONU, care se desfășoară la New York. 

În cadrul dialogului, Ministrul Tudor Ulianovschi a menționat că Republica Moldova acordă o atenţie deosebită relaţiilor de prietenie şi bună cooperare cu ţările balcanice, inclusiv Republica Serbia, exprimând interesul autorităților de la Chișinău pentru dinamizarea contactelor între oficialii ambelor state. Șeful diplomației moldovenești a mai accentuat că Chișinăul pledează pentru aprofundarea relațiilor bilaterale și  prin intermediul unor proiecte comune în cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării şi a Programului de Cooperare Transnaţională pentru regiunea Dunării 2014-2020, finanţat de Comisia Europeană. ”Considerăm cooperarea regională, inclusiv cadrul oferit de Organizaţia pentru Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN), esenţială pentru consolidarea dialogului politic şi dezvoltarea proiectelor regionale în regiunea Mării Negre”, a spus Tudor Ulianovschi. 

La rândul său, prim-viceprim-ministrul, Ivica Dačič, a estimat drept pozitive relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Serbia, apreciind susținerea de către țara noastră a integrității statului sârb în organizațiile internaționale. ”Serbia este interesată în extinderea relațiilor de colaborare cu Republica Moldova prin valorificarea potenţialului de cooperare economică şi creştere a volumului schimburilor comerciale, inclusiv prin încurajarea cooperării dintre camerele de comerţ şi industrie şi organizarea evenimentelor promoţionale cu ocazia desfăşurării vizitelor bilaterale”, a menționat ministrul sârb de externe.

Tudor Ulianovschi și Ivica Dačič au avut şi un schimb de opinii privind situaţia internaţională şi regională, în context fiind subliniată importanţa extinderii cooperării bilaterale în cadrul iniţiativelor regionale şi a organizaţiilor internaţionale.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu