Cooperarea militară moldo-britanică discutată la Ministerul Apărării

Ministrul Apărării Eugen Sturza şi ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău, Lucy Joyce, au discutat astăzi despre cooperarea bilaterală în domeniul  militar în cadrul unei întrevederi desfăşurate la Ministerul Apărării.

Eugen Sturza a exprimat mulţumiri pentru  asistenţa oferită de Marea Britanie  la implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (Defence Capacity Building Initiative - DCBI) şi pentru contribuţia la instruirea lingvistică a militarilor preconizaţi pentru participare în misiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo.

De asemenea, Eugen Sturza a apreciat invitaţia şi sprijinul oferit de Marea Britanie echipei de studenţi militari la exerciţiul "Cambrian Patrol 2017",  exerciţiu la care Armata Naţională a participat în premieră.

În acest sens, ambasadoarea Lucy Joyce a menţionat că Marea Britanie este deschisă pentru cooperare cu Ministerul Apărării şi va oferi în continuare asistenţă în realizarea obiectivelor de reformare şi modernizare stabilite de noua conducere a instituţiei.  

La finalul întrevederii, oficialii au pledat pentru aprofundarea colaborării dintre cele două armate.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu