Cooperarea dintre Republica Moldova şi Azerbaidjan a fost discutată astăzi la Baku. Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu omologul său, Elmar Mammadyarov (VIDEO)

Embed:

Cooperarea dintre Republica Moldova şi Azerbaidjan au fost discutate astăzi la Baku de către Ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi şi omologul său Elmar Mammadyarov.

Impulsionarrea relaţiilor bilaterale, eficientizarea cooperării în domeniul comercial-economic, interacţiunea în sfera cultural-umanitară, colaborarea în cadrul organizațiilor internaționale și regionale au fost temele centrale în discuţia oficialilor.

În cadrul dialogului Ministrul Tudor Ulianovschi a reiterat importanța consolidării eforturilor comune pentru depășirea conflictelor înghețate, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale ale ambelor state. În context, a fost exprimată recunoştinţa părţii azere pentru susţinerea Rezoluției ONU privind retragerea forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, adoptată de Adunarea Generală în luna iunie 2018. 

La rândul său Ministrul Elmar Mammadyarov a confirmat disponibilitatea părţii azere de a aprofunda relațiile bilaterale în domeniile de interes reciproc, inclusiv sectorul energetic şi transporturi, accentuând că partea azeră poate oferi partenerilor din Republica Moldova expertiza și asistența în domeniile respective. 

Miniștrii Ulianovschi și Mammadyarov au examinat și posibilitatea consolidării bazei juridice bilaterale, convenind asupra stabilirii unui dialog interministerial mai aprofundat cu implicarea activă a experților din două state.  

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde, în perioada 13 – 14 decembrie curent, o vizită de lucru în Republica Azerbaidjan, unde va avea întrevederi bilaterale cu conducerea de vârf de la Baku, precum și va participa la reuniunea Consiliului miniştrilor afacerilor externe ale statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN).

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu