Conversaţia unui separatist din Donbas demonstrează finanţarea campaniei electorale a lui Zelenski de SERVICIILE SECRETE rusești

Ieri, Serviciul de Securitate al Ucrainei a informat oficial că a iniţiat procese de verificare a unei posibile finanţări a candidatului la prezidenţialele din Ucraina, Vladimir Zelenski, de către reprezentanţii serviciilor speciale de la Moscova.

Necesitatea măsurii a venit după ce o poştă electronică a lui Dmitri Havchenko, un luptator din Donbas, a fost spartă, scrie The Insider.

Alerta a fost semnalată de către Centrul "Mirotvoreţ" din Ucraina, care a trimis o scrisoare organelor de drept, în care este descrisa schema prin care campania lui Zelenski ar fi fost finanţată de către Moscova.

„La 25 februarie curent, ofițerul serviciilor rusești, Andrei Iurevici Pinciuk, după consultarea cu unele persoane necunoscute, i-a dat indicații proprietarului bursei de criptomonede WEX, separatistul Dmitri Havcenko să transfere sume de bani pentru finanțarea campaniei electorale a candidatului la funcția de președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski. Având în vedere că aceste acțiuni ale serviciilor speciale rusești reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei, vă informăm pentru a lua măsuri urgente”, se spube in document.

The Insider a confirmat validitatea email-ului lui Pinchuk, care a fost indicat într-unul dintre CV-urile mai vechi al acestuia.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu