Conturile de pe forumul Steam au fost hackuite

Valve s-a văzut nevoită să recunoască, că toate conturile utilizatorilor forumului Steam au fost accesate de către hackeri, iar informaţiile împreună cu datele financiare ale acestora este posibil să fi ajuns pe mâna hoţilor informatici.

În baza de date plină de conturi ale utilizatorilor forumului Steam ce conţineau numele utilizatorilor împreună cu parolele acestora, conturi personale, adrese de email ale acestora, adresele de facturare şi, posibil, informaţiile „criptate” legate de datele financiare au intrat pe mâna hackerilor.

Valve a fost astfel lovită în inimă, mai ales că sistemul inventat de aceştia părea să fie preferat în ultima vreme de către producătorii şi distribuitorii de jocuri în lupta împotriva pirateriei. Valve nu mai poate face nimic decât să recomande utilizatorilor săi să îşi schimbe parolele şi să spere că aceştia nu vor suferi şi alte prejudicii în viitor.

Cu toate acestea, Valve insistă că nu există încă dovezi ale vreunui abuz asupra unei cărţi de credit care să provină din rândul utilizatorilor forumului Steam. Cu toate acestea, compania insistă ca toţi cei care sunt în baza de date Steam să îşi controleze îndeaproape activitatea de pe cardul de credit.

În plus, Valve îţi cere scuze în privinţa acestei întâmplări şi asigură că răul nu este atât de mare, mai ales că nu este vorba decât de forumul Steam.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu