Controverse la Eurovision. Netta a anunţat pe scenă că ediţia din 2019 va avea loc la Ierusalim

Embed:

La câteva zile după Eurovision, au început controversele. Câştigătoarea ediţiei din acest an, interpreta israeliană Netta Barzilai, a stârnit reacţii dintre cele mai diverse după ce a anunţat pe scenă că în 2018 concursul de muzică se va desfăşura la Ierusalim.

Potrivit protocolului concursului, de obicei locul de desfăşurare al ediţiei următoare este făcut public după mai multe luni. De data aceasta, anunţul a fost făcut chiar în seara decernării trofeului.

Astfel că anul viitor, Eurovisionul va avea loc la Ierusalim, oraşul pe care Israelul vrea ca întreaga comunitate internaţională să îl recunoască drept capitală a statului. De altfel, primarul din Tel Aviv, capitala actuală a Israelului, a declarat că nu este interesat să organizeze Eurovisionul.

A fost suficient ca să apară şi protestele: edilul oraşului Dublin a declarat că Irlanda ar trebui să boicoteze concursul european de muzică de anul viitor. Agitaţia stârnită de anunţul Nettei nu pare să aibă o bază reală: Israelul a mai câştigat Eurovisionul de trei ori, în 1978, 1979 şi în 1998. De două ori, competiţia a fost organizată la Ierusalim.

În 1980, Israelul nu a mai participat şi nici nu a mai organizat concursul, deoarece compania naţională de televiziune nu mai avea bani pentru a pregăti un eveniment de o asemenea amploare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu