CONTROVERSE! Generozitatea lui Merkel faţă de imigranţi ar fi fost stimulată de Premiul Nobel pentru Pace

Fostul preşedinte român Traian Băsescu a afirmat, luni seara, că nu exclude ca generozitatea cancelarului german, Angela Merkel, faţă de migranţii sirieni să fi fost stimulată de faptul că aceasta se afla pe lista scurtă a personalităţilor nominalizate la Premiul Nobel pentru pace, scrie Mediafax.

Traian Băsescu a făcut aceste afirmaţii în contextul în care el a abordat problema cotelor pe care UE le impune statelor membre.

Fostul preşedinte a precizat că dezavuează total abordarea legată de migraţie, de refugiaţi, a unor lideri europeni, el făcând referire directă la premierii Olandei şi Austriei, dar mai ales la cancelarul Germaniei.

"Cine i-a chemat, să-i primească. Şi doamna Merkel are aici problemele sale, pentru că anunţul public: 'Să vină sirieni refugiaţi în Germania!' a fost un anunţ catastrofal din cauza efectelor, datorită credibilităţii pe care o are cancelarul Germaniei", a spus ex-preşedintele României. 

Traian Băsescu a emis ipoteza că reacţia cancelarului german, Angela Merkel, ar fi fost stimulată de nominalizarea acesteia la Premiului Nobel pentru Pace.

"Nu vreau să spun o răutate şi nu vreau să-mi compromit relaţiiile cu doamna Merkel, dar nici nu exclud posibilitatea ca această generozitate a domniei-sale să fi fost stimulată de faptul că se afla pe listă scurtă a celor care puteau să primească Premiul Nobel pentru pace", a spus Băsescu.

Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2015 a fost atribuit, vineri, Cvartetului pentru Dialog Naţional din Tunisia, pentru contribuţia sa decisivă la construirea unei democraţii pluraliste în această ţară, după revoluţia din 2011, a anunţat Comitetul Nobel norvegian.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu