"Controlul politic îi împiedică pe cei din MAI şi SIS să cerceteze dosarul 7 aprilie"

Embed:

Apariţia celui mai recent film despre protestele din 7 aprilie 2009, postat pe Internet, poate desacraliza mitul acelor evenimente. De această părere sunt invitaţii emisiunii Fabrika, care au mai menţionat că adevărul despre acţiunile din acea perioadă nu-l vom afla curând.

"Ceea ce se întâmplă acum poate fi catalogat drept desacralizarea mitului despre 7 aprilie, cred că este un moment foarte periculos în primul rând pentru AIE. Acest film este o făcătură, un furt intelectual. Acest scenariu a fost publicat în Le Monde pe 5 mai 2009", a spus analistul politic Igor Boţan.

În ceeea ce priveşte elucidarea adevărului din aprilie 2009, comentatorii politici consideră că nu există voinţă politică.

"Şi în SIS şi în Ministerul de Interne există destui profesionişti, capabili să cerceteze orice caz, să aducă adevărul, însă ei sunt sub un control politic şi orice mişcare îi pune în faţa unui zid", a declarat comentatorul politic Alexei Tulbure.

Nici avocaţii nu au veşti bune.

"Experţi străini sunt, persoane care să efectueze ancheta reieşind din codul de procedură penală, este imposibil de efectuat. De ce? – Nu prevede legea", a menţionat avocatul Vladislav Roşca.

Filmul despre presupuşii organizatori ai acţiunilor de pe 7 aprilie, realizat de autori anonimi, a apărut pe Internet exact la trei ani de la evenimentele din 2009.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu